Juha iz rdeče pese in zeliščne palačinke
Sestavine
- 400 g rdeče pese
- 150 g korenja
- 30 g ingverja
- 800 ml zelenjavne juhe
- 4 stebla limonske trave
- 2 stroka česna
- šopek koriandra
- šopek peteršilja
- 2 žlici limetinega soka
- sol, poper
- 60 g moke
- 125 ml mleka
- 1 jajce
- ghee maslo

Stebla limonske trave po dolgem prerežemo na polovico in narežemo na večje kose. Česen olupimo. Koriandru in peteršilju odrežemo peclje. Rdečo peso, korenje in ingver olupimo, narežemo na kocke, skupaj z limonsko travo in peclji zelišč stresemo v lonec in dolijemo juho. Zavremo in kuhamo pokrito na majhni temperaturi 30 minut.
Za palačinke gladko razmešamo moko, jajce, mleko in ščepec soli. Liste koriandra in peteršilja drobno sesekljamo in vmešamo v testo za palačinke. V vroči ponvi na ghee maslu spečemo 4 tanke palačinke, jih zvijemo in narežemo na tanke rezine.
Juho precedimo ter začinimo z limetinim sokom, soljo in poprom. Četrtino kuhane pese narežemo na 5 mm velike kocke in jo porazdelimo v ogrete krožnike. Nanjo stresemo narezane palačinke in prelijemo z vročo juho.