Juha kislega zelja in gomoljnic
Sestavine
- 500 g krompirja
- 200 g gomoljne zelene
- 200 g korenja
- 150 g pastinaka
- 120 g čebule
- 400 g kislega zelja
- 3 žlice arašidovega olja
- 2 žlički kumine v zrnju
- 2 lovorova lista
- sol, poper
- 1,5 l zelenjavne jušne osnove
- 100 g kremastega kozjega sira
- 1 žlica svežih majaronovih listov

Postopek
1
Krompir, zeleno, korenje in pastinak olupimo ter narežemo na 1 cm velike kocke. Olupljeno čebulo drobno sesekljamo. Kumino opražimo v ponvi brez maščobe.
2
V loncu segrejemo olje in pražimo čebulo 1 minuto. Dodamo korenje, zeleno in pastinak ter pražimo na srednji vročini 5 minut. V lonec stresemo še krompir, kumino, kislo zelje in lovor. Dolijemo juho, zavremo in kuhamo pokrito na majhni vročini 30 do 40 minut.
3
Juho po potrebi dosolimo in krepko popramo. Naložimo jo v globoke krožnike ali skodele in potresemo z večjimi kosi sira, majaronom in grobo mletim poprom.
Oceni