Jurčki, burrata in solata
Sestavine
- 10 g peteršilja
- 10 g bazilike
- 5 g origana
- 1 žlica limonovega soka
- 100 ml repičnega olja
- 100 ml oljčnega olja
- 50 g mešanih solatnih listov
- 200 g svežih jurćkov
- 2 burrati (a 125 g)
- 2 žlici oljčnega olja
- sol, poper

Uvod
- Kategorija: Jesen, Poletje
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 785 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 25 minut
- Priporočeno vino: prosecco Casa Coste Piane
Postopek
1
Liste peteršilja, bazilike in origana stresemo v blender. Dolijemo repično olje, oljčno olje in limonov sok ter vse skupaj fino zmiksamo. Začinimo s soljo. Tako pripravljeno zeliščno olje lahko hranimo v hladilniku 1 teden.
2
Jurčke narežemo na rezine. V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja in jurčke pražimo na močni temperaturi 2 minuto oz. da rahlo porjavijo. Začinimo jih s soljo in poprom.
3
Burrato narežemo na debelejše rezine. Lahko pa jo nadomestimo tudi z natrgano bivoljo mocarelo (250 g), v katero zamešamo 1 do 2 žlici creme fraiche.
4
Na krožnika naložimo solatne lističe, burrato in pečene jurčke ter vse izdatno pokapljamo z zeliščnim oljem.
Oceni