Jurčki s kozicami
Sestavine
- 200 g svežih jurčkov
- 200 g jadranskih kozic
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 mlada čebula
- sol
- kajenski poper
- limonov sok
- sveže mleti črni poper
- kajenski poper
- 1 žlička sesekljanega peteršilja
- solni cvet

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut
- Priporočeno vino: penina Medot brut 48
Postopek
1
Mlado čebulo in jurčke narežemo na rezine. Kozice dobro osušimo s papirjem. Česen olupimo in narežemo na zelo tanke rezine.
2
V srednje veliki ponvi segrejemo dve žlici olja, dodamo jurčke in mlado čebulo ter na hitro opražimo na močnejši temperaturi. Na koncu jih solimo in popramo.
3
V drugi ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo kozice in jih pražimo na močni temperaturi 1 minuto. Začinimo jih s kajenskim poprom.
4
V servirni skodeli naložimo pečene jurčke in kozice, potresemo s peteršiljem in pokapljamo z oljčnim oljem ter potresemo s solnim cvetom. Ponudimo s hrustljavo bageto.
Oceni