Jurčki in luščeni fižol
Sestavine
- 400 g svežega luščenega fižola
- 10 žlic oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 vejica rožmarina
- 4 vejice šetraja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol, sveže mleti črni poper
- 50 g parmezana v kosu
- 6 srednje velikih jurčkov
- 2 žlici ghee masla

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 432 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 50 minut
- Priporočeno vino: Angel Rezerva 9, Batič
Postopek
1
V lonec damo fižol, 2 žlici olja, olupljeni česen, rožmarin in šetraj, dolijemo 1 l vode, zavremo ter kuhamo na majhni temperaturi 30 minut. Nato dodamo 1 žličko soli in kuhamo še 10 minut. Fižol pustimo v vodi rahlo ohladiti.
2
Jurčke narežemo na 5 mm debele rezine in jih opečemo v ponvi na ghee maslu. Začinimo jih s soljo in poprom. Parmezan zelo tanko nahobljamo.
3
Fižol poberemo s penavko iz vode v skledo, prelijemo s preostalim oljem, vmešamo peteršilj in popramo. Na krožnike naložimo pečene jurčke in fižol ter potresemo s parmezanom.
Oceni