Kaneloni z beluši in timijanovim maslom
Sestavine
- 18 srednje debelih belušev
- 1 žlička soli
- 1 žlička sladkorja
- 6 kanelonov
- 50 g masla
- šopek cvetočega timijana
- 1 bio pomaranča
- 1 žlica drobtin
- 3 žlice naribanega parmezana
- solni cvet
- sveže mleti poper
Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 505 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
Beluše olupimo in odlomimo spodnji oleseneli del. Zavremo vodo, sol in sladkor. Vanjo položimo olupljene beluše in jih kuhamo na srednji temperaturi 5 minut. S penavko jih poberemo iz vode in osušimo.
V isti vodi nato kuhamo kanelone 7 minut. Kuhane kanelone previdno poberemo iz vode in jih položimo na kos alu folije. V vsaki kanelon damo po tri beluše in jih zložimo v model za pečenje, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Pečico segrejemo na 220 stopinj. V kozici segrejemo maslo in vmešamo drobtine, nastrgano pomarančno lupino in sesekljani timijan. Prelijemo preko kanelonov in potresemo s parmezanom. Postavimo jih v pečico, vklopimo funkcijo za žar in jih zlato rjavo zapečemo (ca. 3 do 5 minut). Potresemo jih s solnim cvetom in sveže mletim poprom ter takoj serviramo.