Karameliziran belgijski radič in steak
Sestavine
- 8 majhnih glav (ali 4 velike) belgijskega radiča
- 150 g masla
- 2 žlici medu
- sol, sveže mleti poper
- sveže mleti poper
- 4 goveji steaki
- 2 žlici olja
- 800 g mokastega krompirja
- 100 ml mleka
- solni cvet

Krompir za pire olupimo, narežemo na kose in ga do mehkega kuhamo v slani vodi. Belgijski radič očistimo, velike glave po dolgem prerežemo na polovico, izrežemo trdi kocen.
V ponvi segrejemo 50 g masla, dodamo belgijski radič, pokrijemo in na majhni vročini dušimo 7 minut, vmes radič enkrat obrnemo. Začinimo s soljo in poprom, vmešamo med in dušimo še 15 minut, nekajkrat ga obrnemo, da enakomerno karamelizira.
Kuhanemu krompirju odlijemo vodo, ga pretlačimo in z metlico vmešamo mleko, ki smo ga zavreli s preostalim maslom. Pire pokrijemo in ga hranimo na toplem.
V ponvi segrejemo olje in v njem spečemo goveje steake (po želji). Na ogrete krožnike naložimo karameliziran belgijski radič, krompirjev pire in steake, ki jih rahlo potresemo s solnim cvetom.