Karamelna zmrzlina z mangom in pasijonko
Sestavine
- 250 ml sladke smetane
- 1 vanilijev strok
- 200 g dulche de leche v kozarcu (karamelizirano kondenzirano mleko)
- 1 žlička olja
- 6 pasijonk
- 150 ml svežega pomarančnega soka
- 1 žlica sladkorja
- 1/2 žličke jedilnega škroba
- 1 zreli mango
Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 6 oseb
- Hranilna vrednost: 360 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut (+ 4 ure za hlajenje)
Pravokotni pekač za torte (dolžina 15 do 17 cm) namastimo z oljem in obložimo s prozorno folijo.
Smetano in izpraskano sredico vanilijevega stroka trdo stepemo ter vanjo s silikonsko lopatico vmešamo karamelno kremo. S kremo napolnimo pripravljeni model in ga postavimo v zamrzovalnik za najmanj 4 ure.
Za omako pasijonke prerežmo na polovico in z žličko izdolbemo semena s sokom vred v visoko posodo za mešanje. Vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom in precedimo v majhen lonec.
Dodamo 100 ml pomarančnega soka in sladkor ter zavremo. Jedilni škrob in preostali pomarančni sok gladko razmešamo. Z metlico ga zamešamo v vroči sok, zavremo, odstavimo s štedilnika in ohladimo.
Mango olupimo, meso narežemo na majhne kocke in ga zamešamo v pasijonkino omako. Zmrzlino vzamemo iz zamrzovalnika 10 minut pred serviranjem. Narežemo ga na rezine in na krožniku oblijemo s pasijonko in mangom.