Kari z jajčevci in sladkim krompirjem
Sestavine
- 350 g jajčevcev
- 3 žlice oljčnega olja
- 250 g sladkega krompirja
- 120 g čebule
- 30 g svežega ingverja
- 1 strok česna
- 1 rdeči čili
- 2 žlici ghee masla
- 1 žlička paradižnikove mezge
- 2 žlički curryja v prahu
- 1 konzerva paradižnikove polpe
- 300 ml zelenjavne juhe
- 2 žlički sezama
- sol, poper
- 2 žlici sesekljanega koriandra (ali peteršilja)

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 380 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 50 minut
Olupljeni ingver, čebulo, česen in čili drobno sesekljamo. Krompir olupimo in narežemo na 1 cm velike kocke.
V loncu segrejemo ghee maslo ter stekleno opražimo ingver, čebulo, česen in čili. Dodamo krompir in pražimo 2 minuti. Vmešamo pardižnikovo mezgo in curry ter dolijemo zelenjavno juho in paradižnikovo polpo. Kuhamo pokrito na majhni temperaturi 20 do 25 minut.
Medtem jajčevec narežemo na 1 cm velike kocke. V ponvi segrejemo olje in jajčevce pražimo na močni temperaturi 7 do 10 minut oz. do zlato rjave barve. Solimo in popramo. Potresemo s sezamom in pražimo še 1 minuto.
V krompirjev curry zamešamo pečene jajčevce ter ga po potrebi začinimo s soljo in poprom. Potresemo ga s koriandrom in serviramo na kuhanem basmati rižu.