Karpačo z jurčki in jabolki
Sestavine
- 1 limeta
- morska sol
- 3 žlice orehovega olja
- 3 žlice oljćnega olja
- 1 žlica belega balzamičnega kisa
- 1 rdečo jabolko
- 8 majhnih čvrstih jurćkov
- 4 žlice pinjol
- 50 g kodraste solate (Frisee solata)
- 50 g pecorino sira v kosu (ali parmezana)
- poper
Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 255 kcla/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
- Priporočeno vino: Chardonnay grand cru 2015, Marof
Postopek
1
Limeto stisnemo ter sok zmešamo z obema vrstama olja in balzamičnim kisom. Preliv začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
2
Jabolko razrežemo na četrtine, odstranimo sredico s peškami in tanko nahobljamo. Jurčke očistimo in narežemo na tanke rezine. Na krožnike naložimo narezane jurčke in jabolka, pokapljamo s polovico preiliva in pustimo stati 10 minut.
3
Pinjole opražimo v ponvi brez maščobe in ohladimo. Solato natrgamo na majhne kose. Karpačo potresemo s solato, rahlo začinimo s soljo in poprom ter pokapljamo s preostalim prelivom. Potresemo s pinjolami.
Oceni