Kavni puding z amarena višnjami
Sestavine
- 100 g temne čokolade (60 %)
- 35 g kakava v prahu
- 25 g jedilnega škroba
- 300 ml mleka
- 4 rumenjaki
- sol
- 350 g sladke smetane
- 150 ml espresso kave
- 6 baby piškotov (savoiardi)
- 30 amarena višenj (v sirupu)

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 6 oseb
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut (+ 2 uri za hlajenje)
Čokolado sesekljamo. V skledi gladko zmešamo kakav, jedilni škrob in 200 ml mleka. Rumenjake, sladkor in ščepec soli penasto umešamo do svetle kreme. Vanjo zamešamo kakav s škrobom in mlekom.
Smetano in preostalo mleko zavremo. Nato smetanovo mleko med stalnim mešanjem počasi dolivamo v kakavovo maso. Vse skupaj zlijemo nazaj v lonec, dolijemo kavo in med stalnim mešanjem počasi zavremo. Kuhamo na majhni vročini toliko časa, da se puding zgosti. Lonec odstavimo s štedilnika in v puding zamešamo sesekljano čokolado. Mešamo toliko časa, da se čokolada raztopi.
Piškote nalomimo na 2 cm velike kose in jih naložimo v servirne kozarce. Po njih porazdelimo puding in kozarce pustimo na sobni temperaturi 30 minut. Nato jih postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri. Pred serviranjem damo v vsak kozarec 5 višenj in pokapljamo z žličko sirupa.