Kimchi palačinke in kozice s sezamom
Sestavine
- 250 g kimchija
- 2 jajci
- 50 g moke
- 50 g jedilnega škroba
- 1/4 žličke sladkorja
- 4 žlice sojine omake
- 3 mlade čebule
- 500 g olupljenih surovih kozic
- 4 žlice sezamovega olja
- sol, poper
- 6 žlici arašidovega olja
- 2 žlici limetinega soka
- 3 žlice opraženega sezama
- 200 g kalčkov mungo fižola
- 1/2 žličke Srirache (tajska čili omaka)

Kimchi temeljito iztisnemo in pri tem shranimo tekočino. V skledi z metlico gladko zmešamo jajci, moko, škrob, sladkor in 2 žlici sojine omake.
Mlado čebulo drobno sesekljamo. Kimchi narežemo na tanke trakove. Oboje zamešamo v testo in ga pustimo počivati 15 do 20 minut.
Po 3 kozice nabodemo na lesene palčke, jih premažemo z 2 žlicama sezamovega olja ter solimo in popramo. Pečico segrejemo na 100 stopinj.
V ponvi segrejemo 2 žlici arašidovega olja in kozice na močni vročini na hitro opečemo. Preložimo jih na ogret krožnik, pokapljamo s preostalo sojino omako in limetinim sokom, potresemo s sezamom in pokrijemo z alu folijo. Krožnik postavimo v ogreto pećico.
V veliki ponvi segrejemo 2 žlici arašidovega olja in z veliko žlico zajemamo testo, ga damo v ponev in rahlo potlačimo, da dobimo majhne palačinke. Pečemo jih na srednji vročini na obeh straneh do zlato rjave barve. Pečene palačinke preložimo na ogreti krožnik in postavimo v pečico. Postopek pečenja ponovimo s preostalim oljem in testom.
Medtem v ponvi ali voku segrejemo preostalo sezamovo olje, dodamo kalčke in jih pražimo na močni vročini nekaj minut. Začinimo jih s preostalo sojino omako in Sriracho. Na ogrete krožnike naložimo kimchi palačinke, po tri ražnjiče z kozciami in pečene kalčke.