Kimchi testenine s sirom
Sestavine
- 200 g očiščene in olupljene hokaido buče
- 30 g šalotke
- 1 strok česna
- 4 žlice kimchija (fermentirano zelje)
- 2 žlici oljčnega olja
- 200 g testenin (polžki kratki rigatoni)
- 500 ml zelenjavne juhe
- sol, črni poper
- 120 g pikantnega čedar sira
- 1 steblo zelene

Postopek
1
Bučo narežemo na majhne kocke. Olupljeno šalotko in česen drobno sesekljamo. Sir grobo naribamo. Stebelno zeleno očistimo in narežemo na zelo tanke rezine.
2
V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in pražimo na majhni temperaturi 2 minuti. Dodamo kimchi in sesekljani česen, pražimo 2 minuti in na koncu dodamo še narezano bučo. Pražimo na srednji temperaturi nekaj minut, dodamo testenine, dolijemo juho in kuhamo pokrito na majhni temperaturi 8 do 10 minut.
3
V kuhane testenine po porcijah zamešamo naribani sir. Stresemo jih v ogrete krožnike in potresemo z narezano zeleno in sveže mletim poprom.
Oceni