Kitajski rezanci z zeljem in kozicami
Sestavine
- 1 zavitek kitajskih mie rezancev (250 g)
- 250 g mladega zelja
- 100 g korenja
- arašidovo olje
- 100 g šitaki gob
- 150 g majhnih kozic
- 2 stroka česna
- 2 žlici narezanega drobnjaka
- 2 žlici sezamovega olja
- 2 žlici arašidovega masla
- 2 žlici mirina (ali šerija)
- 1 žlica riževega kisa
- 1 žlička čilijeve omake
- 2 žlici ribje omake
- 1 žlica sojine omake
- sol, kajenski poper

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: Renski rizling 2012, Ducal
Zelje očistimo in narežemo na 1,5 cm velike kocke. Korenje olupimo in narežemo na julien trakove. Olupljeni česen drobno sesekljamo. Gobe narežemo na trakove.
Zavremo lonec s slano vodo, vanj stresemo rezance in jih kuhamo po navodilu na vrečki (4 minute). Kuhane rezance dobro odcedimo in v skledi zmešamo z žlico olja.
V voku ali teflonski ponvi segrejemo 2 žlici olja, vanj stresemo narezano zelje in korenje ter pražimo na močni temperaturi med mešanjem 3 minute. Zelenjavo rahlo solimo in stresemo iz voka na velik krožnik.
Vok ponovno segrejemo, dodamo žlico olja, na hitro opražimo gobe, jih rahlo solimo in stresemo k zelju. V majhni ponvi segrejemo žlico olja, dodamo kozice in jih pražimo 1 minuto. Začinimo jih s kajenskim poprom.
V voku segrejemo žlico olja, dodamo rezance in jih med mešanjem pražimo na močni temperaturi 2 minuti. Vmešamo še vso zelenjavo. V lončku zmešamo sezamovo olje, arašidovo maslo, mirin, rižev kis, čili omako, ribjo in sojino omako ter prelijemo rezance. Dobro premešamo, dodamo polovico drobnjaka in pražimo še 1 minuto.
V ogrete krožnike naložimo rezance z zelenjavo ter jih potresemo s pečenimi kozicami in preostalim drobnjakom.