Klapavice, koriander in chorizo
Sestavine
- 2 kg klapavic (dagnje)
- 3 šalotke
- 120 g chorizo klobase (pikantna paprika klobasa)
- 4 stroki česna
- 6 žlic olivnega olja
- 2 žlici sesekljanega svežega koriandra
- 250 ml šerija (medium)
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 464 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut
- Priporočeno vino: Steyer, dišeči traminec, polsuho, 2011
Postopek
1
Klapavicam pod tekočo mrzlo vodo odstranimo “brado” in odprte školjke zavržemo. Klobaso narežemo na majhne kocke in olupljeno šalotko na tanke kolobarje. Česen olupimo in drobno sesekljamo.
2
V velikem širokem loncu rahlo segrejemo olje, vanj stresemo narezano šalotko in jo stekleno opražimo. Dodamo še česen in narezano klobaso ter pražimo 3 minute. Dolijemo šeri, ga malce pokuhamo na močni vročini in v lonec stresemo školjke. Pokrito dušimo na srednji vročini 5 do 10 minut, vmes školjke nekajkrat premešamo. Na koncu jih potresemo s peteršiljem in koriandrom. Odlična priloga je ocvrti krompirček ali hrustljava bageta.
Oceni