Klapavice v curry buzari
Sestavine
- 1 kg klapavic
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 majhen koromač
- 100 g korenja
- 1 steblo stebelne zelene
- 1 večja šalotka
- 1 strok česna
- 2 mladi čebuli
- 1 žlička curryja
- 1 žlička žafranike
- 100 ml belega vina
- 100 ml sladke smetane
- kajenski poper

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: Cremant Pinot Noir, Bailly Lapierre
Postopek
1
Školjke temeljito umijemo, odstranimo “brado” ter zavržemo že odprte in poškodovane školjke. Olupljeno šalotko in česen narežemo na tanke kolobarje. Koromač, olupljeno korenje in stebelno zeleno narežemo na tanke rezine.
2
V širokem loncu segrejemo olje ter dodamo šalotko, korenje, koromač in stebelno zeleno. Na srednji temperaturi pražimo nekaj minut, dodamo še česen, pražimo 1 minuto in dolijemo vino. Rahlo povremo in v omako zamešamo curry, žafraniko in kajenski poper.
3
V lonec stresemo školjke in kuhamo pokrite na srednji temperaturi 3 minute oz. da se odprejo. Dolijemo sladko smetano in kuhamo še nekaj minut. Odlična priloga je hrustljava bageta ali pomfri.
Oceni