Klobasice s hoisinovo slivovo omako
Sestavine
- 2 zavitka nürnberških klobasic
- 200 g moke
- sol, poper
- arašidovo olje za pečenje
- 4 žlice sojine omake
- 2 žlici arašidovega masla
- 1 žlica medu
- 2 žlički riževega kisa
- 3 žličke sezamovega olja
- 1 strok sesekljanega česna
- 1 žlička čilijeve omake
- 2 žlici slivove marmelade
- šopek mlade čebule
- drobnjak ali listi stoletne čebule
- oljčno olje

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Zweigelt 2015, Marof
Moko, sol, žličko sezamovega olja in 200 ml vrele vode zgnetemo v gladko testo ter pustimo počivati 20 minut.
Za hoisinovo omako gladko zmešamo sojino omako, arašidovo maslo, preostalo sezamovo olje, rižev kis, med, čilijevo omako in sesekljani česen. V hoisinovo omako zamešamo še slivovo marmelado. Drobnjak ali stoletno čebulo drobno narežemo.
Testo oblikujemo v zvitek in ga narežemo na 16 kosov. Vsak kos tanko razvaljamo v krog oz. tortiljo. V teflonski ponvi segrejemo malo arašidovega olja, vanjo položimo 4 tortilje in jih na obeh straneh zapečemo. Pečene naložimo eno na drugo. Postopek pečenja ponovimo še s preostalim testom. Tortilje v stolpiču pustimo ohladiti, da se zmehčajo.
Klobase in mlado čebulo rahlo namastimo z oljčnim oljem in spečemo na vročem žaru. Tortilje samo rahlo segrejemo v ne prevroči ponvi ali na planči na žaru. Pri mizi na vsako tortiljo položimo eno ali dve klobasi, prelijemo s slivovo omako in potresemo z narezanim drobnjakom ali stoletno čebulo.