Kokosov crème brûlée z mangom
Sestavine
- 60 g sladkorja
- 3 jajca
- 2 rumenjaka
- bourbonska vanilija (mleta)
- 200 g sladke smetane
- 180 ml mleka
- 125 ml kokosovega mleka
- 1 zreli mango
- 30 ml kokosovega likerja
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 3 vejice mete
- sladkor za karameliziranje (rjavi ali beli)

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 6 oseb
- Hranilna vrednost: 270 kcal/osebo
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 1 ura 20 minut (+ 2 uri za hlajenje)
Sladkor, jajca in rumenjaka zmešamo z metlico. Zavremo mleko, smetano, kokosovo mleko in bourbonsko vaniljo ter med stalnim mešanjem vlijemo v jajčno maso. Pečico segrejemo na 140 stopinj.
Kremo nalijemo v keramične modelčke in jih postavimo v pekač. V pekač vlijemo vročo vodo, da sega do treh četrtin modelčkov in postavimo na spodnjo rešetko v pečici. Pečemo 30 minut, nato kremo ohladimo na sobni temperaturi in postavimo v hladilnik za 2 uri.
Mango olupimo in narežemo na majhne kocke. Prelijemo s kokosovim likerjem, potresemo z rjavim sladkorjem in do serviranja postavimo pokrito s prozorno folijo v hladilnik. Pred serviranjem v mangov ragu zamešamo sesekljano meto.
Kremo enakomerno potresemo s sladkorjem in s pomočjo gorilnika karameliziramo. Takoj postrežemo z mariniranim mangom.