Kokosov kolač z belo čokolado
Sestavine
- 100 ml kokosovega mleka
- 100 g bele čokolade
- 75 ml olja
- 75 g sladkorja
- 2 jajci
- 1 žlička nastrgane limonine lupinice
- 100 g kokosove moke
- 100 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 4 žlice kokosovega likerja
- maščoba in kokosova moka za kozarce

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 6 kosov
- Hranilna vrednost: 745 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
Kozarce namastimo z oljem ali maslom in potresemo s kokosovo moko. Pečico segrejemo na 175 stopinj. Kokosovo mleko rahlo segrejemo in v njem raztopimo nadrobljeno čokolado.
Olje, sladkor, jajci in limonino lupino v mešalniku stepamo 3 minute, nato vmešamo kokosovo mleko s čokolado. Moko, kokosovo moko in pecilni prašek zmešamo ter previdno umešamo v jajčno maso. S testom napolnimo kozarce in postavimo v sredino pečice na rešetko za 30 do 35 minut.
Kozarce vzamemo iz pečice in jih postavimo na rešetko. Če jih želimo shraniti v hladilniku (rok trajanja je največ 4 tedne), jih še vroče takoj neprodušno zapremo in pustimo ohladiti. Če pa želimo kolačke ponuditi sveže pečene, rahlo ohlajene zvrnemo iz kozarcev, premažemo s kokosovim likerjem in potresemo s kokosovo moko. Zraven serviramo sveže jagode, ki smo jih prelili z nekaj žlicami jagodnega pireja.