Sestavine

  • KOKOSOV PUDING
  • 60 g sladkorja
  • 800 ml kokosovega mleka
  • 70 g koruznega škroba
  • KAVNI DROBLJENEC
  • 2 žlički espresso praha
  • 60 g moke
  • 20 g sladkorja
  • sol
  • 40 g mrzlega masla
  • RAGU PASIJONKE
  • 6 pasijonk
  • 50 g suhih marelic
  • ščepec cimeta
  • 2 žlički medu
  • 4 žlice kokosovega likerja
  • 2 noževi konici jedilnega škroba

Uvod

Znanstveniki so pravkar ugotovili, da imajo tudi njihove testne miši po obroku rade še nekaj sladkega … Zato ni več izgovorov, da se boste zredili. Za zadovoljstvo po obedu je sladica bolj pomembna kot pa da se pred tem tako do sitega naješ, da lahko le še obležiš. Pravzaprav nas sladica, še posebej, če je lahka kot kokosov puding, in osvežilna, kot je pasijonka vedno. Pa še kava po njej ni potrebna, saj je njen drobljenec že na pudingu opravil digestivno dolžnost.

P.s. Kokosov puding je klasični desert s Havajev, imenuje se haupia.

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 6 oseb
  • Hranilna vrednost: 645 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 40 minut (+ 2 uri za hlajenje)
 
Postopek
1

V loncu zavremo kokosovo mleko in sladkor. Gladko zmešamo koruzni škrob in 100 ml mrzle vode. Škrob nato zamešamo v kokosovo mleko, zavremo in med mešanjem kuhamo 1 minuto. Puding porazdelimo v servirne kozarce in postavimo za najmanj 2 uri v hladilnik.

2

Pečico segrejemo na 180 stopinj. V skledi zmešamo moko, espresso prah, sladkor in ščepec soli. Dodamo na kocke narezano maslo in z rokami gnetemo tako dolgo, da se moka in maslo povežeta in nastanejo večje drobtine. Pekač obložimo s papirjem za peko, nanj porazdelimo kavne drobtine in ga postavimo v sredino pečice za 7 do 9 minut. Drobljenec ohladimo.

3

Pasijonke razpolovimo in z žličko izdolbemo meso s koščicami vred. Marelice narežemo na zelo drobne kocke. V lončku zavremo pasijonkino pulpo, cimet in med. Škrob gladko razmešamo v kokosovem likerju in z njim zgostimo pasijonko. Vmešamo še narezane marelice in pustimo ohladiti.

4

Puding vzamemo iz hladilnika 20 minut pred serviranjem. Po površini porazdelimo pasijonkin ragu in potresemo s kavnim drobljencem. Preostali drobljenec lahko hranimo v steklenem kozarcu 10 dni.

Oceni