Kokosova panakota in rabarbara
Sestavine
- 400 ml kokosovega mleka
- 2 lista želatine
- 2 stebla sveže limonske trave (ali 2 žlici posušene)
- 1 limeta
- 2 žlici sladkorja
- 2 žlici kokosovega likerja
- 400 g rabarbare
- 50 g želirnega sladkorja 1:1
- 80 ml pomarančnega soka
- 1 žlica grenadine sirupa
- 2 janeževi zvezdi
- 3 žlice kokosovega čipsa
Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut (+ 4 ure za hlajenje)
Svežo limonsko travo malce potlačimo z nožem in narežemo na večje kose. Limeto narežemo na rezine. Zavremo kokosovo mleko, sladkor, limonsko travo in narezano limeto ter kuhamo na majhni temperaturi 5 minut. Nato lonec odstavimo s štedilnika in pustimo stati 30 minut.
Želatino namočimo v mrzli vodi. Kokosovo mleko precedimo, rahlo segrejemo in v njem raztopimo ožeto želatino. Modelčke oplaknemo z mrzlo vodo in napolnimo s kokosovim mlekom. Postavimo v hladilnik na najmanj 4 ure.
Rabarbaro očistimo in poševno narežemo a 1 cm debele kose. V loncu jo zmešamo z želirnim sladkorjem in pomarančnim sokom. Pustimo stati 1 uro, da rabrabara spusti sok.
Dodamo janeževi zvezdi in grenadine sirup, zavremo ter kuhamo na majhni temperaturi 4 do 5 minut, vmes previdno večkrat premešamo. Kompot pustimo ohladiti.
Pred serviranjem v majhni ponvi opražimo kokosov čips do svetlo rjave barve in ga ohladimo. Ohlajene panakote zvrnemo na krožnike, dodamo jagode in rabarbaro ter kokosov čips.