Koktajl s kozicami in radičem
Sestavine
- 400 g kuhanih kozic
- 150 g domače majoneze
- 80 g paradižnikovega kečapa
- kajenski poper
- 12 kapljic Worcestershire omake
- 7 g limonovega soka
- 1 zreli avokado
- 6 majhnih glavic goriškega radiča
- sol, sveže mleti poper
- olivno olje

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 15 minut
- Priporočeno vino: Penina Mario, brut nature, Vina Keltis
Postopek
1
Zmešamo majonezo, kečap, Worcestershire omako, limonov sok in kajenski poper. Začinimo s soljo in poprom. V omako zamešamo dobro odcejene kozice. V ponvi segrejemo malo olja in samo po spodnjem robu na hitro opečemo 4 glavice radiča ter jih odcedimo na kuhinjskem papirju.
2
Dve glavici radiča očistimo, narežemo na 1 cm tanke trakove in jih naložimo v steklene kozarce. Avokado prerežemo po dolgem na polovico, izkoščičimo in obe polovici olupimo. Narežemo ga na majhne kocke in jih porazdelimo po radiču v kozarcih. Nanj nato naložimo še kozice z omako vred in na vrh posadimo pečeno glavico radiča. Takoj ponudimo s hrustljavo bageto.
Oceni