Korejske palačinke z mlado čebulo
Sestavine
- 125 g pšenične moke
- 30 g riževe moke
- 1/4 žličke solnega cveta
- črni poper
- 1 veliko jajce
- 2 žlički sojine omake
- 4 šopki mlade čebule
- 2 žlici arašidovega olja
- 3 stroki zelenega čilija
- 3 žlice sojine omake
- 2 žlički riževega kisa
- 1/4 žličke čilijevih kosmičev
- 1 stisnjeni strok česna
- 2 žlički opraženih sezamovih semen
- olje za pečenje palačink
V skledo presejemo obe vrsti moke, dodamo sol, sveže mleti poper, jajce, 2 žlički sojine omake in 250 ml mrzle vode. Vse sestavine dobro premešamo z metlico v gladko testo in ga postavimo v hladilnik za 15 minut.
Mlado čebulo povprek prerežemo na polovico in jo nato po dolgem narežemo na 5 mm široke trakove. Čilije narežemo na rezine in pri tem odstranimo semena.
V veliki ponvi segrejemo arašidovo olje, dodamo narezano čebulo in čilije ter pražimo na srednji temperaturi 3 minute. Praženo čebulo in čilije stresemo na krožnik in ohladimo.
Za sojin preliv zmešamo 3 žlice sojine omake, rižev kis, čilijeve kosmiče, česen in opraženi sezam.
Pečico segrejemo na 120 stopinj. V ponvi s premerom 15 do 20 cm segrejemo 1/4 žličke olja, vanjo vlijemo malo testa in ga poravnamo, da dobimo tanko palačinko. Nanjo porazdelimo šestino pečene čebule in čilijev ter pečemo 4 minute. Palačinko obrnemo, z lopatko pritisnemo ob dno ponve in pečemo še 2 minut.
Pečeno palačinko zavijemo v alu folijo in na krožniku postavimo v ogreto pečico. Postopek pečenja ponovimo s preostalim testom in čebulo.
Na krožnike naložimo pečene palačinke, jih malce prepognemo in pokapljamo s sezamovo omako.