Korenje s čilijem in kuskus z začimbami
Sestavine
- 600 g mladega korenja
- 2 pomaranči
- 2 stroka rdečega čilija
- 3 žlice oljčnega olja
- sol
- 1/2 žličke mletega ingverja
- 1/2 žličke mlete kumine
- 1 žlička mletih koriandrovih semen
- 300 g kuskusa
- 10 listov čemaža
- 70 g maeriških orehov
- 200 g mladega sira v slanici (ali feta sira)
Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 580 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
Korenje olupimo in po dolgem prerežemo na polovico. Pomaranči stisnemo in odmerimo 250 ml soka. Čili prerežemo na polovico in odstranimo semenje.
V širokem nizkem loncu segrejemo olje in pražimo korenje 2 minuti. Dolijemo pomarančni sok, dodamo čili in rahlo solimo. Kuhamo pokrito na majhni temperaturi 15 do 20 minut.
Medtem zavremo 600 ml vode z začimbami in soljo, vanjo stresemo kuskus, premešamo in pustimo stati pokrito 10 minut. Čemaž drobno sesekljamo. Ameriške orehe narežemo na večje kose in opražimo v ponvi brez maščobe. Sir narežemo na majhne kocke.
V kuhani kuskus zamešamo narezani čemaž. Na ogrete krožnike naložimo korenje z omako vred in kuskus ter potresemo s sirom in orehi.