Sestavine

  • 500 g koromača
  • 80 g rdeče čebule
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 60 g brazilskih orehov
  • sol, poper

Uvod

Lahko bi predlagali pojedino. Ker bi se meso tako dolgo peklo – goveja rebra, na primer, 24 ur sous vide, nato pa še nekaj ur v dimu -, bi imeli dovolj časa za veliko prilog ob posebni priložnosti. Ker pa je božič le enkrat letno, in so rimski njoki že tukaj, šitak ni težko glazirati v sojini omaki, brstičnik s kostanji pa je jesenska klasika, bi bilo škoda, da bi koromač čakal do prihodnjega leta. Zato ga boste uporabili čim večkrat! To je, skratka, priloga, ki ji lahko marsikaj ”priložimo”.

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 6 oseb
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 25 minut
 
Postopek
1

Olupljeno čebulo narežemo na tanke kolobarje. Koromač narežemo na četrtine, odstranimo trdi kocen in četrtine narežemo na 1 cm debele rezine.

2

V žar ponvi segrejemo olje in narezano čebulo pražimo 1 minuto. Dodamo koromač, solimo in popramo ter vse skupaj pražimo na srednji vročini 15 minut. V ponev stresemo brazilske orehe in zelenjavo po potrebi dosolimo.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)