Koromač s pomarančo in orehi
Sestavine
- 4 pomaranče
- 3 manjši koromači
- sladkor
- sol
- črni poper
- 100 ml oljčnega olja
- 150 g orehov
- 2 žlici medu
- 1 žlička sesekljanega kopra

Postopek
1
Dve pomaranči prerežemo na polovico in stisnemo sok. Preostali pomaranč filiramo (jih olupimo z belo kožo vred in nato z ostrim nožem izrežemo fileje) in pri tem shranimo sok. Nato ves sok in ščepec sladkorja zavremo, pokuhamo na polovico in ohladimo. Zmešamo z oljem, soljo in sveže mletim poprom.
2
Orehe grobo sesekljamo, zmešamo z medom, stresemo v ogreto ponev in rahlo karameliziramo. Stresemo jih na krožnik in ohladimo.
3
Koromač narežemo na tanke rezine, prelijemo s pomarančno omako in z rokami dobro premešamo. V koromač zamešamo še pomarančne fileje in koper ter po potrebi solimo in popramo.
Oceni