Koromačev gratin s pinjolami
Sestavine
- 750 g koromača
- 5 žlic oljčnega olja
- 125 ml sladke smetane
- 50 g panko drobtin
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 žlička naribane limonove lupine
- 30 g pinjol
- sol, poper

Postopek
1
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Koromač očistimo, razpolovimo, izrežemo trdi kocen in narežemo na 1 cm debele rezine. V veliki ponvi segrejemo 3 žlice olja, vanjo naložimo narezani koromač in pečemo na srednji do močni vročini nekaj minut oz. do zlato rjave barve. Solimo in popramo.
2
Pečen koromač naložimo v ognjevarni model za narastke in prelijemo s smetano. V skodelici zmešamo panko drobtine, peteršilj, limonovo lupino in pinjole. Solimo in popramo. Drobtine potresemo po koromaču in pokapljamo s preostalim oljem. Gratin pečemo v sredini pečice 20 do 25 minut. Odlična priloga je krompirjeva frika s tolminskim sirom.
Oceni