Koruzni blini z lososom
Sestavine
- 1 manjši zreli avokado
- 2 jajci
- 100 g koruze v konzervi
- 75 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- sol
- kajenski poper
- 150 g creme fraiche
- 6 rezin dimljenega lososa
- 3 žlice ghee masla
Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut
- Priporočeno vino: šampanjec Veuve Clicquot brut
Postopek
1
Avokado razpolovimo, odstranimo koščico, izdolbemo meso in ga skupaj z žlico limonovega soka gladko pretlačimo z vilico. Koruzo stresemo na cedilo in pustimo dobro odcediti. Jajci razžvrkljamo.
2
V skledi zmešamo koruzo, moko, pecilni prašek, jajci in avokado. Začinimo s soljo in kajenskim poprom. Creme fraiche gladko razmešamo z žličko limonovega soka ter solimo in popramo.
3
V ponvi segrejemo ghee maslo, s pomočjo žlice oblikujemo iz testa oblikujemo majhne kroge in jih zlato rjavo spečemo na obeh straneh.
4
Še tople bline naložimo na krožnika, nanje položimo rezine dimljenega losoosa in žličko creme fraiche. Takoj serviramo.
Oceni