Kotlet na žaru in zeliščni vinaigrette
Sestavine
- 4 svinjski kotleti (krškopoljski pujs)
- šopek koriandra in peteršilja
- 4 vejice mete
- 2 vejici pehtrana
- listi in cvetovi kapucinke
- 2 bio limoni
- 3 tanke mlade čebule
- 10 žlic oljčnega olja
- sol poper
- 3 veliki sladki krompirji
- kajenski poper

Uvod
- Kategorija: On zanjo, Poletje, Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut
- Priporočeno vino: Zweigelt 2001, Winzerhoff Kiss, Avstrija
Postopek
1
Zelišča je osmukal in liste kapucinke grobo narezal. Limoni je oplaknil z vročo vodo, nastrgal lupino in stisnil sok. Mlado čebulo je narezal na tanke kolobarje. Zelišča, mlado čebulo, 4 žlice olja, limonov sok in lupino je previdno premešal ter začinil s soljo in poprom.
2
Sladki krompir je olupil in narezal na 1,5 cm debele rezine. Začinil jih je s soljo, kajenskim poprom in 3 žlicami olja ter dobro premešal. Kotlete je premazal s 3 žlicami olja.
3
Na ogretem žaru je spekel kotlete in sladki krompir ter naložil na ogrete krožnike. Kotlete je prekril z mariniranimi zelišči.
Oceni