Kozice in jurčki
Sestavine
- 200 g jurčkov
- 8 do 12 kozic
- 3 stroki česna
- 50 ml oljčnega olja
- 60 ml suhega belega vina
- kajenski poper
- sol
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
Uvod
- Kategorija: On zanjo
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 25 minut
- Priporočeno vino: Maria Nevea 2006, Dobuje
Postopek
1
Pečico je segrel na 200 stopinj. Česen je olupil in narezal na tanke rezine. Jurčke je očistil in jih narezal 3 mm debele rezine. Dve ognjevarni posodi je namastil z oljem, vanju naložil narezane jurčke, potresel s česnom, rahlo solil in popral ter pokapljal z oljem. Posodi je postavil v pečico za 10 minut.
2
Medtem je olupil kozice, jim odstranil temno črevo in jih dobro osušil. Naložil jih je na pečene jurčke, prelil z vinom, pokapljal z malo olja, potresel s peteršiljem ter pekel še 5 do 7 minut. Zraven je ponudil hrustljavi beli kruh.
Oceni