Kozice s šampinjoni
Sestavine
- 5 strokov česna
- sol, poper
- 125 ml oljčnega olja
- čilijevi kosmiči
- 20 srednje velikih kozic
- 16 majhnih rjavih šampinjonov
- 1 žlica sesekljanega peteršilja

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut
- Priporočeno vino: Rebula 2008, Fedora
Tri stroke česna olupimo, stisnemo in zmešamo s 100 ml olja. Začinimo s soljo in čilijevimi kosmiči. Kozice olupimo in jim odstranimo temno črevo. Prelijemo jih s česnovim oljem, dobro premešamo in pustimo stati 30 minut.
Šampinjonom odrežemo bete. V ponvi rahlo segrejemo preostalo olje in vanjo naložimo šampinjone z odrezanim betom navzgor. Premažemo jih s česnovim oljem (marinada kozic) in pečemo 3 minute. Nato jih obrnemo in pečemo še 2 minuti. Solimo, popramo in potresemo s peteršiljem.
Drugo ponev rahlo segrejemo in vanjo stresemo kozice z marinado vred. Po želji potresemo s čilijevimi kosmiči in kozice pečemo na srednji vročini 3 minute, vmes jih obrnemo. Na ogreta krožnika naložimo pečene gobe in jih potresemo s kozicami.