Krompir, dimljena postrv in kumara
Sestavine
- 4 srednje veliki krompirji
- 2 žlici oljčnega olja
- sol, poper
- 1/2 bio solatne kumare
- 5 žlic kisle smetane
- 1 žlica grobo zrnate gorčice
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 žlička kopra
- 2 žlici mehkega masla
- 20 g naribane dimljene rikote (ali goude)
- 150 g fileja dimljene postrvi
- limonina lupina
Pečico segrejemo na 220 stopinj. Krompir dobro umijemo, obrišemo do suhega in prelijemo z oljčnim oljem. Solimo in dobro premešamo. Pekač obložimo s papirjem za peko, nanj položimo marinirane krompirje in jih pečemo na drugi rešetki od spodaj 45 minut.
Kumaro po dolgem prepolovimo, odstranimo semenje in jo narežemo na zelo tanke rezine. Kislo smetano, gorčico in kis zmešamo ter začinimo s soljo, sveže mletim poprom in koprom. Nato vanjo zamešamo narezane kumare.
Dimljeni postrvi odstranimo kožo in narežemo na tanke rezine. Pečeni krompir razpolovimo in z žličko izdolbemo pečeno sredico. Malce jo razrahljamo z vilico ter vanjo zamešamo maslo in sir. Krompirjevo maso porazdelimo nazaj v krompirje, napolnimo z dvema žlicama kumaric v smetani in postresemo z dimljeno postrvjo. Po želji potresemo z naribano limonovo lupino in postrežemo. Preostalo kumarično solato in postrv serviramo posebej.