Krompir, gobe in kostanji iz pečice
Sestavine
- 1 kg manjšega krompirja za pečenje
- 7 strokov česna
- 6 žlic oljčnega olja
- 6 vejic timijana
- 200 g rjavih šampinjonov
- 200 g belih šampinjonov
- 200 g kraljevih ostrigarjev
- 200 g šitak
- 6 žlic suhega šerija
- 200 g vakumiranih kuhanih kostanjev
- 3 žlice sesekljanega peteršilja
- 100 g manchego sira ali parmezana
- sol poper

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Rumeni muškat 2018, Keltis
Pečico segrejemo na 220 stopinj (200 stopinj s funkcijo ventilatorja). Velik pekač obložimo s papirjem za peko. Krompir dobro umijemo in po dolžini narežemo na četrtine. Timijan osmukamo. Štiri stroke česna z nožem rahlo zdrobimo.
V večji skledi zmešamo narezani krompir, oljčno olje, česen in timijan ter vse skupaj začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Krompir porazdelimo na pekač in pečemo v sredini pečice 20 minut. Med pečenjem ga dvakrat premešamo.
Šampinjone in ostrigarje narežemo na 5 mm debele rezine, šitakam pa odstranimo peclje in klobuke razpolovimo. Preostale stroke česna olupimo in narežemo na tanke rezine.
Na pekač stresemo gobe in česen, premešamo s krompirjem in prelijemo s šerijem. Pečemo 20 do 25 minut oz. da gobe rahlo porjavijo. Kostanje grobo sesekljamo, stresemo po krompirju in pečemo 5 minut. Na koncu potresemo s peteršiljem in po potrebi začinimo s soljo in poprom. Postrežemo z nahobljanim sirom in po želji pokapljamo z oljčnim oljem.