Krompir hasselback s tartufi
Sestavine
- 8 srednje velikih krompirjev (čvrsta sorta)
- 100 g masla
- sol
- 50 g svežih črnih tarufov
- solni cvet
- 50 g dimljene rikote

Uvod
- Kategorija: Jesen, Poletje
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 15 minut
- Priporočeno vino: Vitovska 2016, Marko Fon
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Krompir olupimo in z ostrim nožem enakomerno globoko zarežemo. Med zarezami naj bo 5 mm presledka, pazimo tudi, da krompirja ne prerežemo, saj lahko razpade. Maslo raztopimo. Dimljeno rikoto naribamo.
Krompirje naložimo v ognjevarno posodo ter jih po vrhu in v zarezah premažemo z dvema tretjinama stopljenega masla. Rahlo posolimo in postavimo v sredino pečice za 50 minut.
Tartufe narežemo na tanke rezine. Pečen krompir vzamemo iz pečice in pustimo stati 5 minut. Nato vsako zarezo napolnimo z rezino tartufa. Premažemo s preostalim maslom in postavimo v pečico še za 10 minut. Na krožnike potresemo naribano rikoto, nanjo postavimo dva pečena krompirja, potresemo s solnim cvetom in takoj serviramo.