Krompirjev golaž z bučo in puranom
Sestavine
- 400 g puranjih prsi
- 6 šalotk
- 250 g hokaido buče
- 300 g krompirja
- 1 majhna rdeča paprika
- 2 stroka česna
- mleta kumina
- 30 g ghee masla
- 2 žlici sladke paprike v prahu
- 1 žlička pekoče paprike v prahu
- 2 lovorova lista
- 500 ml kokošje juhe
- 1 žlička majarona
- sol, sveže mleti poper
- 2 žlici narezanega drobnjaka

Uvod
- Kategorija: Jesen, On zanjo
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 430 kcla/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
Meso je umil, osušil in narezal na 2 cm velike kocke. Olupljeno šalotko je narezal na tanke kolobarje. Česen je drobno sesekljal. Papriko je očistil in narezal na tanke 2 cm dolge trakove. Bučo in krompir je olupil in narezal na 1 cm velike kocke.
Meso je solil in popral. V široki ponvi z visokim robom (ali loncu) je segrel ghee maslo, dodal meso, ga opekel z vseh strani in preložil iz ponve na krožnik.
V ponev je nato stresel čebulo, narezano papriko in česen, potresel s kumino in pražil na srednji temperaturi 3 minute. Potresel je z obema vrstama paprike in dolil juho ter dodal narezano bučo in krompir, majaron in lovor, začinil s soljo in poprom ter kuhal pokrito na srednji temperaturi 20 minut.
Dodal je pečeno meso in kuhal še 10 minut. Golaž je po potrebi začinil s soljo in poprom ter pred serviranjem potresel z drobnjakom.