Krompirjev praženec iz ”ostankov”
Sestavine
- 400 g čvrstega krompirja
- 3 do 4 žlice repičnega olja
- 1 manjši por
- 150 g gob (kraljevi ostrigarji ali rjavi šampinjoni)
- 150 g pečenega piščanca
- 2 žlici BBQ omake
- 100 g divjega brokolija (bimi)
- 1 žlica masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlica svežih majaronovih lističev
- sol, poper

Neolupljeni krompir stresemo v lonec s hladno vodo, dodamo lovorova lista in zavremo. Kuhamo pokrito na majhni vročini 25 minut. Krompir odcedimo in ohladimo (lahko ga skuhamo že dan prej).
Gobe in por narežemo na tanke rezine. V manjši ponvi segrejemo maslo in oljčno olje, dodamo narezane gobe in jih pražimo na močni vročini 3 minute. Začinimo jih s soljo in sveže mletim poprom. Brokoli narežemo na manjše kose.
Piščanca narežemo na poljubno velike kose, prelijemo z BBQ omako in rahlo segrejemo v kozici. Ohlajeni krompir olupimo in narežemo na 7 mm debele rezine. V veliki ponvi segrejemo repično olje, dodamo narezani krompir in pražimo na močni vročini nekaj minut, da rahlo porjavi.
Krompir solimo in popramo, dodamo por in brokoli ter pražimo na srednji vročini še nekaj minut. V krompir zamešamo še piščanca in gobe, po potrebi solimo in pred serviranjem potresemo z majaronom.