Krompirjev praženec s pečenko in čebulo
Sestavine
- 600 g krompirja
- 2 stroka česna
- 100 g rdeče čebule
- 100 g kislih kumaric
- 400 g mrzle svinjske pečenke
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 žlička majarona
- mleta kumina po okusu
- 4 žlice arašidovega ali repičnega olja
- sol, poper

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 574 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
- Priporočeno vino: Renski rizling 2012, Ducal
Postopek
1
Krompir skuhamo do mehkega v lupini in ga temeljito ohladimo (lahko ga skuhamo dan prej). Olupljeno čebulo narežemo na kolobarje, česen na tanke rezine in kumarice na trakove. Svinjsko pečenko najprej narežemo na tanke rezine, nato pa na 3 cm velike kose.
2
Krompir olupimo in narežemo na 5 mm debele rezine. V veliki ponvi segrejemo olje in narezani krompir zlato rjavo opražimo ter solimo. Poberemo ga iz ponve na večji krožnik.
3
V ponev stresemo čebulo, jo malce opražimo in dodamo česen ter meso. Pražimo nekaj minut, dodamo še krompir in kumarice ter vse skupaj segrejemo. Začinimo s soljo, poprom, kumino in majaronom. Pred serviranjem potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Oceni