Krompirjev praženec s porom
Sestavine
- 250 g mokastega krompirja
- 150 ml zelenjavne juhe
- 1 večji por
- 100 g dimljene klobase (cabanossi, chorizo, kaminwurst)
- 4 jajca
- 125 ml mleka
- 1 žlička pecilnega praška
- 100 g moke
- sol, poper
- 30 g ghee masla

Krompir olupimo, narežemo na tanke rezine in kuhamo pokritega v zelenjavni juhi 15 minut. Nato vse skupaj z vilico pretlačimo v gladek pire in rahlo ohladimo.
Por umijemo in narežemo na tanke rezine. Klobaso olupimo in narežemo na drobne kocke. V skledi gladko zmešamo rumenjake, mleko, moko in pecilni prašek. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Beljake stepemo v trdi sneg, ki ga skupaj s pretlačenim krompirjem zamešamo v testo.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. V veliki teflonski ponvi (z ročajem odpornim na vročino) segrejemo ghee, dodamo por in klobaso ter pražimo 1 minuto. Prelijemo s testom in ponev postavimo v sredino pečice za 6 minut.
Palačinko previdno obrnemo in ponev postavimo nazaj v pečico za 8 do 10 minut. Zlato rjavo pečeno palačinko raztrgamo na večje kose in serviramo z motovilcem v solati.