Krompirjev ragu s tartufi in jajci
Sestavine
- 500 g čvrstega krompirja
- 120 g pastinaka
- 1 majhna čebula
- 30 g masla
- 1 žlička gorčičnih semen
- sol, poper
- 50 g črnih tartufov
- 200 do 300 ml piščančjega fonda
- 150 ml sladke smetane
- 1 žlica sesekljanega drobnjaka
- 3 jajca
- mikrozelenje
- francoski čili Piment d'Espelette
Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 626 kcal/osebo
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 50 minut
Tartufe tanko olupimo in olupke drobno sesekljamo. Olupljeno čebulo drobno sesekljamo. Krompir in pastinak olupimo ter narežemo na 1 cm velike kocke.
V širokem loncu segrejemo 20 g masla, dodamo čebulo, sesekljane tartufove olupke in gorčična semena ter dušimo na srednji vročini 2 minuti. Dodamo narezani krompir, dušimo 2 minuti ter solimo in popramo. Dolijemo 200 ml fonda in smetano ter kuhamo odkrito na srednji vročini 25 do 30 minut. Po 15 minutah kuhanja dodamo še narezani pastinak.
Cele tartufe tanko nahobljamo. V skledi razžvrkljamo jajca. V majhni ponvi segrejemo preostalo maslo, vanjo vlijemo jajca, rahlo solimo in popramo ter med mešanjem pražimo, da kremasto zakrknejo.
Na ogreta krožnika porazdelimo krompirjev ragu in ob strani umešana jajca. Jajca potresemo s francoskim čilijem, ragu pa z drobnjakom in nahobljanimi tartufi.