Krompirjeva ponev, puntarella, burrata
Sestavine
- 400 g majhnega čvrstega krompirja
- 50 g mehkega masla
- 2 stroka česna
- 2 majhni rdeči čebuli
- 14 majhnih češnjevih paradižnikov
- 2 vejici rožmarina
- 300 do 400 ml zelenjavne jušne osnove
- 150 g puntarelle (belušna cikorija)
- 2 žlici oljčnega olja
- sol, poper
- 2 majhni burrati (a 125 g)

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 771 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
Krompir olupimo in po dolžini prerežemo na polovico. Česen narežemo na tanke rezine, čebulo pa na 1 cm velike krhlje. Rožmarin osmukamo. Puntarelli odstranimo liste in jih grobo narežemo. Notranje debelejše poganjke razpolovimo.
V veliki ponvi raztopimo maslo in vanjo naložimo krompir s prerezano stranjo navzdol. Dodamo česen, čebulo in rožmarin ter pražimo na srednji vročini 2 minuti. Dolijemo 200 ml juhe, zavremo in dušimo na srednji vročini 20 minut. Vmes krompir za 5 obrnemo, nato pa spet dušimo s prerezano stranjo navzdol.
Dodamo paradižničke in z njimi dušimo še 15 minut. Nato v ponev stresemo še stebla puntarelle, dolijemo preostalo juho in dušimo še 10 minut. Pred koncem dušenja v krompir previdno zamešamo še narezane liste. Ponev začinimo s soljo in svežem mletim poprom ter pokapljamo z oljčnim oljem.