Krompirjeva solata po indijsko
Sestavine
- 6 strokov česna
- 2 stroka čilija
- 1 žlička koromačevih semen
- 1 žlička koriandra v zrnu
- 1 žlička pimenta v zrnu
- 1/2 žličke mletega kardamoma
- 7 žlic olivnega olja
- 4 fileji piščančjih prsi (a ca. 180 g)
- 800 g mladega krompirja (sorta za solato)
- 2 manjši rdeči čebuli
- 3 žličke garam masala začimbe
- 1 žlička orientalske kumine
- 3 vejice mete
- 6 vejic koriandra
- 5 žlic jogurta
Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 575 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 60 minut (+ 2 uri za mariniranje)
- Priporočeno vino: Chardonnay 2012, Keltis
Tri stroke česna olupimo in jih skupaj s čilijem, kateremu smo odstranili semenje, drobno sesekljamo. Zmešamo s 4 žlicami olja, kardamomom ter semeni koromača, koriandra in pimenta. Meso obrišemo s kuhinjskim papirjem, ga premažemo z tako pripravljenim oljem in pokrito s folijo mariniramo najmanj 2 uri v hladilniku.
Krompir skuhamo v slani vodi do mehkega, odcedimo in narežemo na debelejše rezine v posodo. Čebulo in preostali česen olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo 3 žlice olja, dodamo česen in čebulo ter pražimo 1 minuto. Potresemo z garam masalo in kumino, pražimo 30 sekund in odstavimo s kuhalne plošče. Meto in koriander drobno narežemo in skupaj z jogurtom vmešamo v praženo čebulo. Nato jogurtovo kremo previdno zamešamo v narezani krompir.
Meso vzamemo iz marinade in ga pečemo na žaru na direktni srednji vročini pokrito na vsaki strani 6 minut. Postrežemo s krompirjevo solato.