Krompirjevi ponvičniki
Sestavine
- 500 g krompirja
- 1 žlica moke
- 1 žlica jedilnega škroba
- 1 rumenjak
- 1 žlica svežih timijanovih lističev
- sol
- muškatni orešček
- moka za posip
- 7 žlic repičnega ali arašidovega olja
Postopek
1
Krompir olupimo, narežemo na kocke in kuhamo v slani vodi 20 minut. Odlijemo vodo in lonec postavimo za 30 sekund nazaj na štedilnik, da izpari vsa vlaga.
2
Krompir stisnemo skozi stiskalnico za krompir v večjo skledo. Dodamo moko, jedilni škrob, rumenjak, sol in sveže nastrgan muškatni orešček ter zgnetemo v gladko testo.
3
Na pomokani delovni površini testo oblikujemo v podolgovati valj s premerom 3-4 cm. Valj razrežemo na 1,5 cm debele rezine.
4
V veliki teflonski ponvi segrejemo olje in krompirjeve ponvičnike zlato rjavo ocvremo na obeh straneh. Pečene položimo na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo. Lahko jih postrežemo kot samostojno jed s skledo zimske solate ali kot prilogo mesnim jedem.
Oceni