Krompirjevi vaflji s kimčijem in wasabijem
Sestavine
- 140 g kuhanega čvrstega krompirja
- 2 jajci
- 50 g mehkega masla
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- sol
- 350 ml mleka
- olje za pekač
- 200 g kisle smetane
- 2 žlički wasabi paste
- poper
- 400 g kimčija
- 1 žlica opraženega črnega in belega sezama

Uvod
Opekač za vaflje je tako zaprašeno-pozabljen, da je med preveč krožniki in lonci v premalo kuhinjskih omarah le še v napoto. Ste se tudi vi, kajne, že naveličali vedno enakih vafljev?! Zato smo vam spekli krompirjeve, ki zato niso sladica, temveč kosilo s solato ali prigrizek z družbo in pivom. V prvem primeru bo šlo brez kimčija, v drugem pa ne, saj bo okrog mize veselo, ko bo peklo v grlu in želodcu hkrati.
- Kategorija: Pomlad, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
Ohlajeni kuhani krompir olupimo in drobno naribamo. Jajci ločimo. Maslo penasto umešamo in dodamo rumenjaka. Moko, pecilni prašek in 1/2 žličke soli zmešamo. Med mešanjem v masleno kremo izmenično dodajamo moko, krompir in mleko. Beljaka stepemo v trdi sneg in ga s spatulo previdno zamešamo v testo.
Pečico segrejemo na 150 stopinj. Pekač za vaflje segrejemo in ga s kuhinjskim čopičem tanko premažemo s stopljenim ghee maslom ali kokosovim oljem. Na spodnjo ploščo nalijemo toliko testa, da pokrije spodnji del pekača rahlo pod robom. Pekač zapremo in vafelj pečemo od 3 do 5 minut, da se zlato rumeno zapeče.
Pečen vafelj položimo na krožnik v pečici, da ostane topel. Postopek pečenja ponavljamo, dokler nam ne zmanjka testa.
Kislo smetano in wasabi pasto gladko zmešamo ter začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Kimči narežemo na tanke trakove. Pečene vaflje serviramo s kimčijem, kislo smetano in praženim sezamom.