Sestavine

  • 140 g kuhanega čvrstega krompirja
  • 2 jajci
  • 50 g mehkega masla
  • 200 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • sol
  • 350 ml mleka
  • olje za pekač
  • 200 g kisle smetane
  • 2 žlički wasabi paste
  • poper
  • 400 g kimčija
  • 1 žlica opraženega črnega in belega sezama

Uvod

Opekač za vaflje je tako zaprašeno-pozabljen, da je med preveč krožniki in lonci v premalo kuhinjskih omarah le še v napoto. Ste se tudi vi, kajne, že naveličali vedno enakih vafljev?! Zato smo vam spekli krompirjeve, ki zato niso sladica, temveč kosilo s solato ali prigrizek z družbo in pivom. V prvem primeru bo šlo brez kimčija, v drugem pa ne, saj bo okrog mize veselo, ko bo peklo v grlu in želodcu hkrati....

  • Kategorija: Pomlad, Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
 
Postopek
1

Ohlajeni kuhani krompir olupimo in drobno naribamo. Jajci ločimo. Maslo penasto umešamo in dodamo rumenjaka. Moko, pecilni prašek in 1/2 žličke soli zmešamo. Med mešanjem v masleno kremo izmenično dodajamo moko, krompir in mleko. Beljaka stepemo v trdi sneg in ga s spatulo previdno zamešamo v testo.

2

Pečico segrejemo na 150 stopinj. Pekač za vaflje segrejemo in ga s kuhinjskim čopičem tanko premažemo s stopljenim ghee maslom ali kokosovim oljem. Na spodnjo ploščo nalijemo toliko testa, da pokrije spodnji del pekača rahlo pod robom. Pekač zapremo in vafelj pečemo od 3 do 5 minut, da se zlato rumeno zapeče.

3

Pečen vafelj položimo na krožnik v pečici, da ostane topel. Postopek pečenja ponavljamo, dokler nam ne zmanjka testa.

4

Kislo smetano in wasabi pasto gladko zmešamo ter začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Kimči narežemo na tanke trakove. Pečene vaflje serviramo s kimčijem, kislo smetano in praženim sezamom.

Oceni