Kruh s pastinakom in cheddar sirom
Sestavine
- 225 g moke (tip 550)
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 in ½ žličke soli
- 8 žajbljevih listov
- 50 g cheddar sira v rezinah
- 200 g pastinaka
- 2 jajci
- moka za posipanje

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 18 kosov
- Hranilna vrednost: 70 kcal/kos
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
V posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol. Žajbljeve liste narežemo povprek na zelo tanke trakove. Cheddar sir narežemo na majhne kocke. Pastinak olupimo in naribamo. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
V moko zamešamo naribani pastinak, nato pa še žajbelj in sir. Jajci razžvrkljamo z 1 žlico mrzle vode in zamešamo v moko. Vse skupaj znmešamo v gladko testo. S pomokanimi rokami ga malce pregnetemo in oblikujemo v 25 cm dolgi hlebec.
Hlebec položimo na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem. Z ostrim nožem zarežemo po dolgem v testo ½ cm globoko in po vrhu rahlo potresemo z moko. Kruh pečemo na drugi rešetki od spodaj 35 do 40 minut, da skorjica lepo porjavi. Pečeni kruh ohladimo na rešetki.