Kruh z orehi, feto in olivami
Sestavine
- 150 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- sol poper
- 2 stroka česna
- 4 jajca
- 100 ml olivnega olja
- 100 ml mleka
- 1 žlica sesekljanih rožmarinovih iglic
- 1 žlica timijamovih lističev
- 1/2 žličke posušenega origana
- 120 g orehovih jedrc
- 50 g črnih oliv
- 150 g ovčjega sira (feta)

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 12 kosov
- Hranilna vrednost: 343 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 15 minut
Zmešamo moko, pecilni prašek, sol in sveže mleti poper. Olupljeni česen drobno sesekljamo. Orehe in izkoščičene olive sesekljamo, feta sir pa nadrobimo. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Jajca, mleko, olje in sesekljani česen zmiksamo v blenderju. Vmešamo moko, zelišča, orehe, olive in sir.
Z olivnim oljem namastimo model za pečenje (25 x 11 xm), ga napolnimo s testom, po vrhu poravnamo in postavimo v sredino pečice za 45 do 50 minut. Ohladimo ga na rešetki.