Sestavine

  • 150 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • sol poper
  • 2 stroka česna
  • 4 jajca
  • 100 ml olivnega olja
  • 100 ml mleka
  • 1 žlica sesekljanih rožmarinovih iglic
  • 1 žlica timijamovih lističev
  • 1/2 žličke posušenega origana
  • 120 g orehovih jedrc
  • 50 g črnih oliv
  • 150 g ovčjega sira (feta)

Uvod

Kruh je za kosilo (kot sendvič) takrat, ko ni časa ali volje za kuhanje. A zaradi tega je le izhod v sili, ki iz toplega obeda naredi vojaško-hladni obrok. Zakaj ne bi bilo vsaj enkrat ravno obratno - kruh ravno zato, da je sveže spečen doma za kosilo?! In ker ste se potrudili z njim - čeprav je šlo hitro, saj kruha ni vzhajal kvas, temveč pecilni prašek -, se s ”prikuho” ni treba, zato je solata hitro zmešana, zelenjavna juha pa je morda še od včeraj. Idealno za ”dietni” januar.

Čeprav bo zadišalo vse stanovanje, vseeno počakajte vsaj deset minut, preden ga narežete na debele rezine, ki jih nato kar trgajte, saj bolj kot se drobi, bolj tekne....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 12 kosov
  • Hranilna vrednost: 343 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura 15 minut
 
Postopek
1

Zmešamo moko, pecilni prašek, sol in sveže mleti poper. Olupljeni česen drobno sesekljamo. Orehe in izkoščičene olive sesekljamo, feta sir pa nadrobimo. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2

Jajca, mleko, olje in sesekljani česen zmiksamo v blenderju. Vmešamo moko, zelišča, orehe, olive in sir.

3

Z olivnim oljem namastimo model za pečenje (25 x 11 xm), ga napolnimo s testom, po vrhu poravnamo in postavimo v sredino pečice za 45 do 50 minut. Ohladimo ga na rešetki.

Oceni
1234