Kruhki s šparglji in prepeličjim jajcem
Sestavine
- 12 rezin francoskega kruha
- 12 zelenih špargljev
- 70 g masla
- 12 prepeličjih jajc
- 6 rezin pečenih puranjih prsi
- 50 g majoneze
- sveže mleti poper

Uvod
To je lahko za zajtrk. Ali kosilo. Zakaj pa ne kar za večerjo?! Hm, saj tudi za malico bi šlo. Za zajtrk s kavo, za kosilo s solato, za večerjo s kozarcem vina. In za malico z rokami – direktno v usta.
To je lahko le za oči. Saj pravimo, da jemo z njimi, kaj ne! A pozor, če boste predolgo fotografirali za vaš FB profil, se bo rumenjak shladil, beljak pa gumijasto zakrknil. Hm, ne bi bilo boljše manj gledati in bolj gristi?!
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 460 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut
Šparglje olupimo samo po spodnji tretjini, narežemo na 5 cm dolge kose in blanširamo v slani vodi 2 minuti. Stresemo jih je na cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo.
V veliki ponvi segrejemo 50 g masla in zlato rjavo opekečemo kruhove rezine. Prepeličja jajca previdno razbijemo s pomočjo ostrega noža v široko posodo. V ponvi segrejemo preostalo maslo, nanj zlijemo prepeličja jajca in jih spečemo na majhni vročini.
Rezine puranjih prsi povprek prerežemo na polovico in z vsako polovico ovijemo po 3 šparglje. Opečeni kruh premažemo z majonezo, nanjo položimo puranji zvitek in na vrh še pečeno prepeličje jajce. Rahlo popopramo in takoj serviramo.