Sestavine

  • 12 rezin francoskega kruha
  • 12 zelenih špargljev
  • 70 g masla
  • 12 prepeličjih jajc
  • 6 rezin pečenih puranjih prsi
  • 50 g majoneze
  • sveže mleti poper

Uvod

To je lahko za zajtrk. Ali kosilo. Zakaj pa ne kar za večerjo?! Hm, saj tudi za malico bi šlo. Za zajtrk s kavo, za kosilo s solato, za večerjo s kozarcem vina. In za malico z rokami - direktno v usta.

To je lahko le za oči. Saj pravimo, da jemo z njimi, kaj ne! A pozor, če boste predolgo fotografirali za vaš FB profil, se bo rumenjak shladil, beljak pa gumijasto zakrknil. Hm, ne bi bilo boljše manj gledati in bolj gristi?!...

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 460 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
 
Postopek
1

Šparglje olupimo samo po spodnji tretjini, narežemo na 5 cm dolge kose in blanširamo v slani vodi 2 minuti. Stresemo jih je na cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo.

2

V veliki ponvi segrejemo 50 g masla in zlato rjavo opekečemo kruhove rezine. Prepeličja jajca previdno razbijemo s pomočjo ostrega noža v široko posodo. V ponvi segrejemo preostalo maslo, nanj zlijemo prepeličja jajca in jih spečemo na majhni vročini.

3

Rezine puranjih prsi povprek prerežemo na polovico in z vsako polovico ovijemo po 3 šparglje. Opečeni kruh premažemo z majonezo, nanjo položimo puranji zvitek in na vrh še pečeno prepeličje jajce. Rahlo popopramo in takoj serviramo.

Oceni