Kruhki s tuno in rdečim poprom
Sestavine
- 1 konzerva tune v olljčnem olju (190 g)
- 100 g svežega sira (kremni polnomastni sir)
- 2 žlici jogurta
- 1 žlica kaper v slanici
- 1 žlička sesekljanega svežega kopra
- brizg limonovega soka
- 16 rezin bagete
- rdeči poper
- nastrgana limonina lupinica
- kajenski poper
- 1 vejica kopra za dekoracijo

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 332 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 10 minut
- Priporočeno vino: Cuvee extreme 2012, Keltis
Postopek
1
Tuno odcedimo in polovico shranimo na stran, drugo polovico pa skupaj s sirom, jogurtom, kaprami, koprom in limonovim sokom pretlačimo s paličnim mešalnikom. Začinimo s kajenskim poprom.
2
Kruhke (po želji jih lahko tudi opečemo v toasterju) premažemo s tunovo kremo ter potresemo z rdečim poprom, limonino lupinico in koprom.
Oceni