Kruhki z ostrigarji in kozjim sirom
Sestavine
- 2 žlici pinjol
- 200 g kraljevih ostrigarjev (ali rjavih šampinjonov)
- 1 strok česna
- 3 vejice timijana
- 6 žlic oljčnega olja
- sol, poper
- 8 tankih rezin bagete
- 120 g svežega kozjega sira

Pinjole opražimo v ponvi brez maščobe do zlato rjave barve in ohladimo. Gobe narežemo na poljubno velike, ne pretanke rezine. Olupljeni česen drobno sesekljamo. Timijan osmukamo.
V veliki ponvi segrejemo 3 žlice olja in narezane gobe pražimo na močni vročini 2 minuti. Dodamo česen in polovico timijana ter pražimo na srednji vročini še nekaj minut. Ponev odstavimo s štedilnika in gobe začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
Približno 15 minut pred serviranjem vklopimo funkcijo žara v pečici. Kruhove rezine naložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pokapljamo jih s preostalim oljem in pekač postavimo na zgornjo rešetko ter pečemo 1 do 2 minuti (pazimo, da se kruh ne zažge).
Pekač vzamemo iz pečice in kruhove rezine obrnemo. Premažemo jih s kozjim sirom, nanj porazdelimo pečene gobe, potresemo s timijanom in pinjolami ter takoj serviramo.