Sestavine

  • 2 žlici pinjol
  • 200 g kraljevih ostrigarjev (ali rjavih šampinjonov)
  • 1 strok česna
  • 3 vejice timijana
  • 6 žlic oljčnega olja
  • sol, poper
  • 8 tankih rezin bagete
  • 120 g svežega kozjega sira

Uvod

Popularni so pod imenom krostiniji (crostini), a v Italiji imajo opečeni kruhki premalo domišljije - ne morejo brez paradižnika. Po naše pa je lepše kruhki, kajne, in boljše, ker s kozjim sirom in kraljevimi ostrigarji so tako hitro nared, da so primerni tako za hitro lakoto kot uvod v počasen slavnostni obed....

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: 8 kosov
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
 
Postopek
1

Pinjole opražimo v ponvi brez maščobe do zlato rjave barve in ohladimo. Gobe narežemo na poljubno velike, ne pretanke rezine. Olupljeni česen drobno sesekljamo. Timijan osmukamo.

2

V veliki ponvi segrejemo 3 žlice olja in narezane gobe pražimo na močni vročini 2 minuti. Dodamo česen in polovico timijana ter pražimo na srednji vročini še nekaj minut. Ponev odstavimo s štedilnika in gobe začinimo s soljo in sveže mletim poprom.

3

Približno 15 minut pred serviranjem vklopimo funkcijo žara v pečici. Kruhove rezine naložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pokapljamo jih s preostalim oljem in pekač postavimo na zgornjo rešetko ter pečemo 1 do 2 minuti (pazimo, da se kruh ne zažge).

4

Pekač vzamemo iz pečice in kruhove rezine obrnemo. Premažemo jih s kozjim sirom, nanj porazdelimo pečene gobe, potresemo s timijanom in pinjolami ter takoj serviramo.

Oceni