Sestavine

  • 8 rezin mlečnega kruha z rozinami
  • 4 jabolka
  • 150 ml mleka
  • 4 jajca
  • 50 g sladkorja
  • 50 ml amaretto likerja
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 4 žlice nalistanih mandljev
  • sladkor v prahu

Uvod

Za ta recept morate najprej na trg. Ker zanj potrebuje veliko res dobre solate! Tako sveža, pestra, dobra mora biti, da je bo za polno skledo zadostovalo vse do večera. Ker potem si bomo privoščili. Zato, ker smo imeli tako lahko kosilo, se bomo zvečer nagradili s kruhovim narastkom ... To, namreč, ni sladica, ker potem bi bila na vrsti zadnja. To je sladka jed, ki je na vrsti prva (in zadnja). Zato, da si nabašemo še in to tako dolgo, kolikor velik pekač pač premoremo. Pa izberite najboljši mlečni kruh. Če je z rozinami, toliko boljše. Jih ne bo potrebno dodajati....

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 470 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 190 stopinj. Jabolka olupimo, razrežemo na štiri dele, odstranimo pečke in jabolka narežemo na 1 cm debele krhlje. Kruhu odrežemo skorjo in vsako rezino prepolovimo. Model za pečenje (24 x 15 x+cm) namastimo in vanj izmenično poševno naložimo kruh in jabolka.

2

Gladko razmešamo mleko, jajca, sladkor in liker ter prelijemo preko kruha in jabolk. Potresemo s kosmi masla, rjavim sladkorjem in nalistanimi mandlji. Narastek pečemo v sredini pečice 35 minut oz. do zlato rjave barve.

3

Po 15 minutah pečenja ga pokrijemo z alu folijo in jo nato po 10 minutah odstranimo (s tem preprečimo, da bi se narastek po vrhu preveč zapekel). Pečen narastek pustimo stati 10 minut in ga nato potresemo s sladkorjem v prahu.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 4)