Kruhov puding z borovnicami
Sestavine
- 250 g mlečnega kruha
- mehko maslo
- 4 rumenjaki
- 300 ml mleka
- 300 ml sladke smetane
- 100 g trsnega sladkorja
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 200 g ameriških borovnic
- 1 žlica cimeta
- sladkor v prahu

Pečico segrejemo na 160 stopinj. Kruh narežemo na rezine in vsako tanko premažemo z maslom. Nato rezine narežemo na 3 cm široke trakove.
V večji skledi rumenjake z metlico gladko zmešamo. Dolijemo mleko in smetano, dodamo sladkor in vanilijev ekstrakt ter vse skupaj dobro premešamo.
Okrogli pekač z visokimm robom namastimo in vanj naložimo plast kruha, potresemo s polovico borovnic in pokrijemo s preostalim kruhom. Po vrhu potresemo borovnice, prelijemo z jajčno kremo in potresemo s cimetom.
Pekač postavimo v veliki pekač, v katerega do polovice nalijemo vročo vodo. Nato ga previdno postavimo v sredino pečice in puding pečemo 50 minut. Če po vrhu preveč porjavi, ga pred koncem pečenja pokrijemo s papirjem za peko. Pečeni puding pustimo stati 10 minut in ga nato narežemo na porcije ter posipamo s sladkorjem v prahu.